TRICHOZIN, συμπλήρωμα διατροφής για τις ανάγκες της υγείας των μαλλιών

Το TRICHOZIN είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με ένα συνδυασμό από ενεργά συστατικά για τις ανάγκες της υγείας των μαλλιών.

Περιέχει εκχυλίσματα καρπών σερενόας, φύλλων πράσινου τσαγιού, καρπών ελιάς, καρπών σταφυλιού καθώς και βιταμίνη Β7 (βιοτίνη) που συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών.

Συστατικά

Serenoa repens (Σερενόα)

Serenoa repens (Σερενόα) τυποποιημένο ειδικό λιποστερολικό ξηρό εκχύλισμα καρπών: Αποτρέπει την ενεργό σύνδεση της διυδροτεστοστερόνης (DHT) με τους κυτταροπλασματικούς υποδοχείς της (άμεση δράση) και αναστέλλει τη δράση του ενζύμου 5-αλφα αναγωγάση (έμμεση δράση). Το ειδικό λιποστερολικό εκχύλισμα περιέχει κορεσμένα λιπαρά οξέα (λαυρικό και μυριστικόοξύ) καθώς και μονοακόρεστα (ελαϊκό οξύ). Το ελαϊκό οξύ αναστέλλει τη δράση του ενζύμου 5-άλφα αναγωγάση τύπου Ι ενώ το λαυρικό και μυριστικό οξύ αναστέλλουν τη δράση του ενζύμου 5-άλφα αναγωγάση τύπου Ι και ΙΙ. Η υπερδραστηριότητα του ενζύμου 5-άλφα αναγωγάση είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή στο τριχοθυλάκιο της τεστοστερόνης σε ένα ισχυρό παράγωγο, την διυδροτεστοστερόνη (DHT), η οποία καθιστά εύθραυστα τα κύτταρα του τριχοθυλακίου προκαλώντας τριχόπτωση. Η αναστολή της δράσης του ενζύμου 5-άλφα αναγωγάση έχει σαν αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των επιπέδων της διυδροτεστοστερόνης (DHT) και κατ’επέκταση της τριχόπτωσης. Επιπλέον η παρουσία της βήτα-σιτοστερόλης στο ειδικό λιποστερολικό εκχύλισμα παρέχει ισχυρή οιστρογονική δράση, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τη διέγερση των οιστρογονικών υποδοχέων, που διαμέσου ενεργοποίησης της αδενυλικής κυκλάσης, μπορεί να διεγείρει τη μιτωτική δραστηριότητα, συμβάλλοντας στην παράταση της αναγενούς φάσης καθώς και στην ομαλοποίηση της καταγενούς φάσης του κύκλου ζωής της τρίχας. Πρόσφατη μελέτη επισημαίνει το ρόλο της μικροφλεγμονής στην περιοχή του τριχικού θυλάκου σε άτομα με ανδρογενετική αλωπεκία. Τα κερατινοκύτταρα διεγειρόμενα από ποικίλους  παράγοντες παράγουν ελεύθερες ρίζες Ο2 και οξείδια του αζώτου, απελευθερώνοντας ενδοκυτταρικά IL-1 (ισχυρός αναστολέας αύξησης τριχών) καθώς και άλλες κυτταροκίνες και χημειοκίνες, με αποτέλεσμα την αύξηση των Τ και Β λεμφοκυττάρων και σταδιακή ανάπτυξη μικροφλεγμονών. Η β-σιτοστερόλη προκαλεί αύξηση της IL-2 και IFN-γ που ενισχύουν την δραστικότητα των Natural Killers cells, με αποτέλεσμα  αναστολή της εξέλιξης και μείωση της φλεγμονής στο περιβάλλον του τριχικού θυλάκου.

Camelia sinensis (Πράσινο τσάι)

Camellia Sinensis (πράσινο τσάι) τυποποιημένο ξηρό εκχύλισμα φύλλων σε ολικές πολυφαινόλες:
Eξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες (ισχυρή αντιοξειδωτική δράση) ενισχύοντας την ανάπτυξη των μαλλιών, παρέχει αντιγηραντική φροντίδα και νεότητα στην τρίχα, καταπολεμώντας τα σημάδια του χρόνου και συντελεί στη μείωση της σμηγματόρροιας (αντιφλεγμονώδης και αντιμικροβιακή δράση) προσδίδοντας λεία υφή και απαλότητα.

Vitis vinifera

Vitis vinifera (αμπέλι) τυποποιημένο ξηρό εκχύλισμα καρπών σε ολικές πολυφαινόλες, προανθοκυανίδες και ανθοκυανίδες: Συμβάλλει στην αύξηση και ενεργοποίηση των μακροφάγων για φαγοκυττάρωση, αγγειοδιαστολή και ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας με αποτέλεσμα καταστολή της φλεγμονήςστην περιοχή του τριχικού θυλάκου. Η ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας (αγγειοδιασταλτική δράση) έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της θρέψης των τριχοθυλακίων. Mέσω της αύξησης της αιμάτωσης στην περιοχή του τριχωτού, ενισχύεται η ανάπτυξη της τρίχας καθώς και τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της (δομή, διάμετρος, μέγεθος, ελαστικότητα, αντοχή, πυκνότητα). Παράλληλα λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης, το ειδικό εκχύλισμα Vitis vinifera προστατεύει τα κύτταρα των τριχοθυλακίων, δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.

Olea europea (ελιά)

Olea europea (ελιά) τυποποιημένο ξηρό εκχύλισμα φύλλων σε ελευρωπαΐνη: Συμβάλλει στην αύξηση της συνεργικής αντιοξειδωτικής δράσης, προστατεύοντας τα κύτταρα του τριχοθυλακίου από το οξειδωτικό στρες που δημιουργείται από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προσβάλλουν την τρίχα.
Παράλληλα ασκεί ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση συμβάλλοντας στη μείωση των μικροφλεγμονών στο τριχωτό της κεφαλής.

Βιταμίνη Β7 (Βιοτίνη)

Η Βιοτίνη  (επίσης γνωστή ως βιταμίνη B7 ή βιταμίνη Η) συμβάλλει  στην ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας και ανάπτυξης των κυττάρων. Επηρεάζει την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση των επιδερμικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη για το σχηματισμό και την αναγέννηση του δέρματος και των μαλλιών.

Μηχανισμός Δράσης του TRICHOZIN

TRICHOZIN, πολλαπλά οφέλη

Το TRICHOZIN συμβάλλει στην ομαλοποίηση του κύκλου ζωής της  τρίχας, στη μείωση της τριχόπτωσης καθώς και στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης των μαλλιών.

Μηχανισμός Δράσης

  • Αποτρέπει την ενεργό σύνδεση της DHT
  • Αναστέλλει τη δράση του ενζύμου 5α-αναγωγάση (τύποι Ι και ΙΙ)
  • Συμβάλλει στην παράταση της αναγενούς φάσης καθώς και στην ομαλοποίηση της καταγενούς φάσης του κύκλου ζωής της τρίχας
  • Τροφοδοτεί τα τριχοθυλάκια με σημαντικά μικρο-θρεπτικά συστατικά συμβάλλοντας στην διατήρηση της υγείας των μαλλιών
  • Ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Τρόπος χρήσης

Vegan

Vegetarian, vegan, gluten-free, nut-free, no artificial colors or flavors.

Συνιστώμενη για ημερήσια κατανάλωση δόση

Λήψη 2 καψουλών ημερησίως με ένα ποτήρι νερό μετά το φαγητό. Οι κάψουλες μπορούν να ληφθούν ξεχωριστά η ταυτόχρονα. Συστήνεται η χρήση του TRICHOZIN για περίοδο τριών έως έξι μηνών. Το πρόγραμμα μπορεί να επαναληφθεί καθ όλη τη διάρκεια του έτους εάν είναι απαραίτητο.

Προειδοποιήσεις

Να μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε περίπτωση υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά του. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή η θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Βιβλιογραφική τεκμηρίωση

A. ROSSI, E. MARI, M. SCARNO, V. GARELLI, C. MAXIA, E. SCALI, A. IORIO
and M. CARLESIMO

COMPARITIVE EFFECTIVENESS OF FINASTERIDE vs SERENOA REPENS IN MALE
ANDROGENETIC ALOPECIA: A TWO-YEAR STUDY

Department of Dermatology and Plastic Surgery, University of Rome “Sapienza ” I School, Rome,
Italy

Hui-min Hu et al

Estrogen Leads to Reversible Hair Cycle Retardation through Inducing Premature Catagen and Maintaining Telogen

State Key Laboratory of Reproductive Biology, Institute of Zoology, Chinese Academy of Sciences, Beijing, China

Soodabeh Saeidnia et al

The Story of Beta-sitosterol- A Review

European Journal of Medicinal Plants

© Copyright 2021 Apphia Laboratories Cookies