Συμπλήρωμα διατροφής για τη προστασία της όρασης

Το Khelma Longevity Eye Health Formula είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, με ένα συνδυασμό από ενεργά συστατικά τα οποία σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή, συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της όρασης.

Περιέχει λουτεΐνη, Ασταξανθίνη από μικροάλγη Haematococcus pluvialis βιοδραστικά πολυφαινολικά εκχυλισμάτα Vitis vinifera, Vaccinium myrtillus, Punica granatum και K-age™ συνεργικό σύμπλεγμα εκχυλισμάτων Polygonum cuspidatum και Olea europea που παρέχει βιολογικά ενισχυμένη trans-Ρεσβερατρόλη.

Συστατικά

Λουτεΐνη

Η λουτεΐνη είναι μια δομή καροτενοειδών παρόμοια με την προ-βιταμίνη Α (β-καροτίνη) και εμπλέκεται στην υγεία των ματιών. Η λουτεΐνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει την ωχρά κηλίδα από δυνητικά επιβλαβείς μορφές υπεριώδους φωτός. Κατά συνέπεια, η λουτεΐνη πιστεύεται από πολλούς ειδικούς που βοηθούν στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία (η κύρια αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους). Η λουτεΐνη φιλτράρει επίσης τα υψηλής ενέργειας, μπλε μήκη κύματος φωτός από το ορατό. φωτεινό φάσμα έως και 90%. Το μπλε φως, τόσο στον εσωτερικό φωτισμό όσο και στο ηλιακό φως, πιστεύεται ότι προκαλεί οξειδωτικό στρες και πιθανή βλάβη από ελεύθερα ριζικά σε ανθρώπινα όργανα εκτεθειμένα στο φως, όπως τα μάτια και το δέρμα. Το μπλε φως δεν είναι το ίδιο με τα κοινώς γνωστά μήκη κύματος υπεριώδους Α και υπεριώδους Β του αόρατου φάσματος.

Ασταξανθίνη από μικροάλγη Haematococcus pluvialis

Οι οφθαλμικές παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία και το διαβήτη συμβάλλουν στην όραση και την τύφλωση σε εκατομμύρια Αμερικανούς. Η ασταξανθίνη έχει βρεθεί ότι προλαμβάνει ή επιβραδύνει τρεις από τις πιο κοινές ασθένειες των ματιών: σχετιζόμενη με την ηλικία εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καταρράκτη και γλαύκωμα. Οι οφθαλμικές παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία και το διαβήτη συμβάλλουν στην όραση και την τύφλωση σε εκατομμύρια Αμερικανούς. Η ασταξανθίνη έχει βρεθεί ότι προλαμβάνει ή επιβραδύνει τρεις από τις πιο κοινές ασθένειες των ματιών: σχετιζόμενη με την ηλικία εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καταρράκτη και γλαύκωμα. Ο ανθρώπινος αμφιβληστροειδής περιέχει φυσικά τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, μόρια που σχετίζονται στενά με την ασταξανθίνη. Η συμπλήρωση της ασταξανθίνης έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την οπτική οξύτητα και ανίχνευση της αντίθεσης σε άτομα με πρώιμη εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία. Σε εργαστηριακές μελέτες, η συμπλήρωση της ασταξανθίνης προστατεύει τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς από το οξειδωτικό στρες και μειώνει σημαντικά την περιοχή της καταστροφικής ανάπτυξης νέων αιμοφόρων αγγείων στους αμφιβληστροειδείς, χαρακτηριστικό της προχωρημένης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μελέτες ασθενών με εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία αποκαλύπτουν σημαντικές βελτιώσεις στις ηλεκτρικές αποδόσεις του αμφιβληστροειδούς μετά από τη συμπλήρωση με ασταξανθίνη και άλλα καροτενοειδή. Το γλαύκωμα, μια αύξηση της πίεσης του υγρού στο εσωτερικό του βολβού, τελικά οδηγεί στον θάνατο των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς από οξειδωτική βλάβη και απώλεια ροής αίματος. Η ασταξανθίνη αποκαθιστά τις παραμέτρους του αμφιβληστροειδούς στο φυσιολογικό στους οφθαλμούς με το γλαύκωμα που προκαλείται πειραματικά.

Vaccinium myrtillus (μύρτιλλο)

Το μύρτιλλο έχει μακρά ιστορία χρήσης για οφθαλμικές διαταραχές και στην προαγωγή της όρασης. Έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες μελέτες για τις επιπτώσεις του μύρτιλου σε διάφορες πτυχές της όρασης και των οφθαλμικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του καταρράκτη, της αμφιβληστροειδοπάθειας, του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και της νυχτερινής όρασης. Πολλές μελέτες έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των ανωμαλιών του αμφιβληστροειδούς, της αυξημένης τριχοειδούς αντοχής, της επιβράδυνσης της εξέλιξης της αδιαφάνειας του φακού και της μυωπίας και της βελτιωμένης σκοτεινής προσαρμογής. Η απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία, κυρίως λόγω γεροντικού καταρράκτη και εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας, επηρεάζει την ποιότητα ζωής όλων σχεδόν των ηλικιωμένων. Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι ιδιαίτερα επικρατέστερη σε εκείνους που έχουν διαβήτη για 10 ή περισσότερα χρόνια και αποτελεί κύρια αιτία τύφλωσης στις ανεπτυγμένες χώρες. Υπάρχουν επαρκή στοιχεία από μελέτες σε ζώα και κυτταροκαλλιέργειες και μικρές δοκιμές σε ανθρώπους που δικαιολογούν ισχυρότερες, ελεγχόμενες δοκιμές ανθρώπινου μύρτιου για την αντιμετώπιση του τεράστιου κλινικού προβλήματος της ηλικίας και της απώλειας όρασης που σχετίζεται με το διαβήτη.

K-Age™

Το K-age ™ είναι ένα καινοτόμο συνεργικό σύμπλοκο  τυποποιημένων εκχυλισμάτων Polygonum cuspidatum και Olea europea το οποίο παρέχει βιολογικά ενισχυμένη trans-ρεσβερατρόλη. Το K-age™ στοχεύει στην πρόληψη και την επιδιόρθωση κυτταρικών βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων και αποτρέπει τη συσσώρευση κατεστραμμένων συστατικών στο κύτταρο αυξάνοντας τα επίπεδα πρωτεασώματος και μειώνοντας τα επίπεδα των οξειδωμένων πρωτεϊνών.

Ρεσβερατρόλη

Η Ρεσβερατρόλη είναι εβδομήντα φορές πιο αντιοξειδωτική από τη βιταμίνη C και η μοναδική ουσία που αποδεδειγμένα επιμηκύνει τη ζωή. Ενεργοποιεί το SIRT-1 Gene ή «γονίδιο της μακροζωϊας» αυξάνοντας τον αριθμό και τη λειτουργία των μιτοχονδρίων που αποτελούν τη «γεννήτρια» της κυτταρικής ενέργειας. Η ενεργοποίηση του SIRT-1 αυξάνει την ταχύτητα του μεταβολισμού και ουσιαστικά μιμείται τη διατροφή με περιορισμένο αριθμό θερμίδων (Calorie Restriction Mimetic), που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι παρατείνει τη διάρκεια της ζωής. Ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή εξουδετερώνει τις οξυγονούχες ρίζες και τις οξειδωτικές ενώσεις (οξειδωτικό στρες) που παράγονται στους διάφορους ιστούς ή κυκλοφορούν στο πλάσμα του αίματος. Βελτιώνει την οστική πυκνότητα και συμβάλει στην αναδόμηση των οστών. Βελτιώνει την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος ενώ παράλληλα μειώνει ρυτίδες και πανάδες. Ειδικότερα χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές η Ρεσβερατρόλη ενεργοποιεί τα γονίδια αντι-γήρανσης SIRT-1, 2, μειώνει τις φλεγμονές και τις ερυθρότητες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο και αναστρέφει υπάρχουσες βλάβες. Δρα προστατευτικά στο καρδιαγγειακό σύστημα χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες καθώς και την ικανότητα της Ρεσβερατρόλης να αναστέλλει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων, η οποία ασκείται από την αναστολή της σύνθεσης των εικοσανοειδών και τη διαμόρφωση του μεταβολισμού του αραχιδονικού οξέος. Αποτρέπει την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) που είναι υπεύθυνες κυρίως για τη μεταφορά της χοληστερόλης από το ήπαρ στα κύτταρα. Ειδικότερα, η Ρεσβερατρόλη μειώνει τα επίπεδα των (VLDL) λιποπρωτεϊνών, οι οποίες είναι οι κυρίως υπεύθυνες για την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης. Βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Ασκεί ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση (φυσικός εκλεκτικός αναστολέας της κυκλοοξυγενάσης Cox-2, ενός εξαιρετικά βλαβερού ενζύμου-κλειδιού που παράγεται μόνο μετά την επίδραση μιτογόνων ή φλεγμονωδών ερεθισμάτων). Επιδεικνύει σημαντική αντιμεταλλαξιογόνο δράση έναντι των βλαβών που προκαλούνται στο DNA από οξειδωτικούς παράγοντες. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας μέσω ενεργοποίησης της ΑΜΡΚ (πρωτεϊνική κινάση με ενεργοποιημένο ΑΜΡ) στα νευρωνικά κύτταρα. Παράλληλα τα συστατικά του συνεργικού αντιοξειδωτικού συνδυασμού των πολυφαινολικών τυποποιημένων εκχυλισμάτων Olea europea (ελιά), Vitis vinifera (αμπέλι) και Punica granatum (ροδιά), μειώνουν το οξειδωτικό στρες, ασκούν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση κατά της σιωπηλής χρόνιας φλεγμονής (silent inflammation) και συντελούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Olea europea (ελιά)

Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου προλαμβάνουν και αποκαθιστούν τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, αποτρέπουν την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας, μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, βελτιώνουν το μεταβολισμό της γλυκόζης και προάγουν την υγεία του δέρματος.  Πρόσφατες, μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι πολυφαινόλες ελιάς σχετίζονται επίσης με άλλες σημαντικές δράσεις , συμπεριλαμβανομένης της αντι-β-αμυλοειδογόνου δράσης, της κυτταρικής  σηματοδοτικής διαμόρφωσης, επιδράσεις στο μήκος των τελομερών καθώς και διαμόρφωσης των σιρτουϊνών. Οι πολυφαινόλες ελιάς είναι σε θέση να διασχίσουν τον αιματοεγκεφαλικό  φραγμό  αίματος-εγκεφάλου με πολλαπλές επιδράσεις στα μονοπάτια που που εμπλέκονται στον νευροεκφυλισμό και την γήρανση και μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική για τη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία όπως η νόσος του Alzheimer.

Vitis vinifera (άμπελος)

Ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, επιδεικνύει σημαντική αντιμεταλλαξιογόνο δράση αναστέλλοντας τη δράση του ενζύμου τοποϊσομεράση Ι. Αναστέλλει την επαγόμενη από το όζον οξείδωση της πρωτεΐνης SP-A, ενός επιφανειοδραστικού παράγοντα του πνεύμονα, επιδεικνύοντας έτσι προστατευτική δράση στους πνεύμονες έναντι των δυσμενών επιδράσεων των ρυπαντών της ατμόσφαιρας. Συντελεί στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων βελτιώνοντας την ενδοθηλιακή λειτουργία.

Punica Granatum (ροδιά)

Ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, συμβάλλει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων βελτιώνοντας την ενδοθηλιακή λειτουργία, ενώ συντελεί και στην πρόληψη ανεξέλεγκτης κυτταρικής ανάπτυξης διαφόρων μορφών.

EYE HEALTH FORMULA, οφέλη

Το Khelma Longevity Eye Health Formula είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, με ένα συνδυασμό από ενεργά συστατικά τα οποία σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή συμβάλλουν:

  • στην προστασία των κυττάρων από τη δράση των ελευθέρων ριζών (οξειδωτικό στρες)
  • στην διατήρηση της κατάστασης του δέρματος
  • στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας
  • στην ενίσχυση της πνευματικής λειτουργίας
  • στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία
  • στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης

Τρόπος χρήσης

Vegan

Συμπλήρωμα Διατροφής – 30 Κάψουλες

Κατάλληλο για χορτοφάγους (Vegans)

Δεν περιέχει Γλουτένη

Συνιστώμενη για ημερήσια κατανάλωση δόση

Καθημερινά λαμβάνετε 1 κάψουλα κατά προτίμηση πριν το πρωινό η σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας.

Προειδοποιήσεις

Να μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε περίπτωση υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά του. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή η θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

© Copyright 2021 Apphia Laboratories Cookies