Συμπλήρωμα διατροφής για ενέργεια

Το Khelma Longevity Energy Formula είναι ένα  συμπλήρωμα διατροφής το οποίο περιέχει φυσικά συστατικά και σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.

Περιέχει τυποποιημένο ξηρό εκχύλισμα Gynostemma pentaphyllum, Ασταξανθίνη από μικροάλγηHaematococcus pluvialis βιοδραστικά τυποποιημένα πολυφαινολικά εκχυλισμάτα των φυτών Olea europea, Vitis vinifera, Punica granatum, Vaccinium myrtillus και K-age™ καινοτόμο συνεργικό σύμπλεγμα τυποποιημένων εκχυλισμάτων Polygonum cuspidatum και Olea europea, που παρέχει βιολογικά ενισχυμένη trans-Ρεσβερατρόλη.

Συστατικά

Gynostemma pentaphyllum

Συμβάλλει στην ενίσχυση της ενέργειας, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, στην ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης καθώς και στην μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Ασκεί ισχυρή προσαρμογόνο δράση συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση της διάθεσης υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την σωματική ευεξία και βοηθώντας  στην αποκατάσταση της ομοιόστασης σε μεγάλα υψόμετρα. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το  Gynostemma pentaphyllum συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αναπαραγωγικού συστήματος. Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα νιτρικού οξειδίου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της στύσης της αύξησης παραγωγής και της  κινητικότητας του σπέρματος  καθώς και στην προστασία του από οξειδωτικές βλάβες. Τέλος συμβάλλει στην αύξηση της γονιμότητας στην  αναζωογόνηση της ωοθηκικής λειτουργίας  και την ανάπτυξη των ωαρίων δημιουργώντας παράλληλα πιο ιδανικές και ασφαλείς συνθήκες για την επίτευξη μιας εγκυμοσύνης.

Ασταξανθίνη από μικροάλγη Haematococcus pluvialis

Η ασταξανθίνη παράγεται από πολλούς τύπους φυκιών και πλαγκτόν, κατά κύριο λόγο από το πράσινο φύκι Haematococcus pluvialis. Είναι η κόκκινη χρωστική ουσία που χαρίζει το ροζέ χρώμα στη σάρκα αρκετών ψαριών που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, όπως ο σολομός, ο τόνος, οι γαρίδες, η πέστροφα και το κριλ. Είναι ένα από τα ελάχιστα καροτενοειδή που διαπερνά τόσο τον αιματοεγκεφαλικό, όσο και τον αιματοαμφιβληστροειδικό φραγμό, ασκώντας αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τα κύτταρα  από τις ελεύθερες ρίζες (οξειδωτικό στρες). Συμβάλλει στην στην φυσιολογική  λειτουργία του Κυτταρικού Μεταβολισμού και την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων  προωθώντας  την επίτευξη φυσιολογικού λιπιδαιμικού προφίλ, προάγοντας τη λιπόλυση και αποτρέποντας τη συσσώρευση τοπικού πάχους. Έχει αποδειχτεί ότι η ασταξανθίνη προλαμβάνει την εκδήλωση φωτοευαισθησίας, μειώνει τον κίνδυνο εγκαυμάτων και προστατεύει το δέρμα ιδιαίτερα απέναντι στις ακτίνες UVA, που αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες γήρανσης και δερματικών παθήσεων. Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, διεγείροντας  την παραγωγή ανοσοσφαιρινών και αντισωμάτων, καθιστώντας πιο αποτελεσματική την απόκριση στους επιθετικούς παράγοντες προωθώντας την αποτελεσματική εξουδετέρωση ιών και λοιπών μικροοργανισμών και την καταστολή των λοιμώξεων. Η λήψη ασταξανθίνης είναι σημαντική και για όσους γυμνάζονται, καθώς βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις και ευνοεί την ανάκτηση των σωματικών δυνάμεων μετά την άσκηση. Επιπλέον, προσφέρει καλύτερη αντοχή, μειώνει τα επίπεδα γαλακτικού οξέως και επιταχύνει την καύση του λίπους.

K-Age™

Το K-age ™ είναι ένα καινοτόμο συνεργικό σύμπλοκο  τυποποιημένων εκχυλισμάτων Polygonum cuspidatum και Olea europea το οποίο παρέχει βιολογικά ενισχυμένη trans-ρεσβερατρόλη. Το K-age™ στοχεύει στην πρόληψη και την επιδιόρθωση κυτταρικών βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων και αποτρέπει τη συσσώρευση κατεστραμμένων συστατικών στο κύτταρο αυξάνοντας τα επίπεδα πρωτεασώματος και μειώνοντας τα επίπεδα των οξειδωμένων πρωτεϊνών.

Ρεσβερατρόλη

Η Ρεσβερατρόλη είναι εβδομήντα φορές πιο αντιοξειδωτική από τη βιταμίνη C και η μοναδική ουσία που αποδεδειγμένα επιμηκύνει τη ζωή. Ενεργοποιεί το SIRT-1 Gene ή «γονίδιο της μακροζωϊας» αυξάνοντας τον αριθμό και τη λειτουργία των μιτοχονδρίων που αποτελούν τη «γεννήτρια» της κυτταρικής ενέργειας. Η ενεργοποίηση του SIRT-1 αυξάνει την ταχύτητα του μεταβολισμού και ουσιαστικά μιμείται τη διατροφή με περιορισμένο αριθμό θερμίδων (Calorie Restriction Mimetic), που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι παρατείνει τη διάρκεια της ζωής. Ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή εξουδετερώνει τις οξυγονούχες ρίζες και τις οξειδωτικές ενώσεις (οξειδωτικό στρες) που παράγονται στους διάφορους ιστούς ή κυκλοφορούν στο πλάσμα του αίματος. Βελτιώνει την οστική πυκνότητα και συμβάλει στην αναδόμηση των οστών. Βελτιώνει την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος ενώ παράλληλα μειώνει ρυτίδες και πανάδες. Ειδικότερα χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές η Ρεσβερατρόλη ενεργοποιεί τα γονίδια αντι-γήρανσης SIRT-1, 2, μειώνει τις φλεγμονές και τις ερυθρότητες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο και αναστρέφει υπάρχουσες βλάβες. Δρα προστατευτικά στο καρδιαγγειακό σύστημα χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες καθώς και την ικανότητα της Ρεσβερατρόλης να αναστέλλει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων, η οποία ασκείται από την αναστολή της σύνθεσης των εικοσανοειδών και τη διαμόρφωση του μεταβολισμού του αραχιδονικού οξέος. Αποτρέπει την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) που είναι υπεύθυνες κυρίως για τη μεταφορά της χοληστερόλης από το ήπαρ στα κύτταρα. Ειδικότερα, η Ρεσβερατρόλη μειώνει τα επίπεδα των (VLDL) λιποπρωτεϊνών, οι οποίες είναι οι κυρίως υπεύθυνες για την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης. Βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Ασκεί ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση (φυσικός εκλεκτικός αναστολέας της κυκλοοξυγενάσης Cox-2, ενός εξαιρετικά βλαβερού ενζύμου-κλειδιού που παράγεται μόνο μετά την επίδραση μιτογόνων ή φλεγμονωδών ερεθισμάτων). Επιδεικνύει σημαντική αντιμεταλλαξιογόνο δράση έναντι των βλαβών που προκαλούνται στο DNA από οξειδωτικούς παράγοντες. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας μέσω ενεργοποίησης της ΑΜΡΚ (πρωτεϊνική κινάση με ενεργοποιημένο ΑΜΡ) στα νευρωνικά κύτταρα. Παράλληλα τα συστατικά του συνεργικού αντιοξειδωτικού συνδυασμού των πολυφαινολικών τυποποιημένων εκχυλισμάτων Olea europea (ελιά), Vitis vinifera (αμπέλι) και Punica granatum (ροδιά), μειώνουν το οξειδωτικό στρες, ασκούν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση κατά της σιωπηλής χρόνιας φλεγμονής (silent inflammation) και συντελούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Olea europea (ελιά)

Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου προλαμβάνουν και αποκαθιστούν τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, αποτρέπουν την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας, μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, βελτιώνουν το μεταβολισμό της γλυκόζης και προάγουν την υγεία του δέρματος.  Πρόσφατες, μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι πολυφαινόλες ελιάς σχετίζονται επίσης με άλλες σημαντικές δράσεις , συμπεριλαμβανομένης της αντι-β-αμυλοειδογόνου δράσης, της κυτταρικής  σηματοδοτικής διαμόρφωσης, επιδράσεις στο μήκος των τελομερών καθώς και διαμόρφωσης των σιρτουϊνών. Οι πολυφαινόλες ελιάς είναι σε θέση να διασχίσουν τον αιματοεγκεφαλικό  φραγμό  αίματος-εγκεφάλου με πολλαπλές επιδράσεις στα μονοπάτια που που εμπλέκονται στον νευροεκφυλισμό και την γήρανση και μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική για τη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία όπως η νόσος του Alzheimer.

Vitis vinifera (άμπελος)

Ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, επιδεικνύει σημαντική αντιμεταλλαξιογόνο δράση αναστέλλοντας τη δράση του ενζύμου τοποϊσομεράση Ι. Αναστέλλει την επαγόμενη από το όζον οξείδωση της πρωτεΐνης SP-A, ενός επιφανειοδραστικού παράγοντα του πνεύμονα, επιδεικνύοντας έτσι προστατευτική δράση στους πνεύμονες έναντι των δυσμενών επιδράσεων των ρυπαντών της ατμόσφαιρας. Συντελεί στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων βελτιώνοντας την ενδοθηλιακή λειτουργία.

Punica Granatum (ροδιά)

Ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, συμβάλλει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων βελτιώνοντας την ενδοθηλιακή λειτουργία, ενώ συντελεί και στην πρόληψη ανεξέλεγκτης κυτταρικής ανάπτυξης διαφόρων μορφών.

Vaccinium myrtillus (μύρτιλλο)

Το μύρτιλλο είναι μία από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές ανθοκυανινών. Αυτά τα πολυφαινολικά συστατικά δίνουν στον μύρτιλο το μπλε / μαύρο χρώμα και το υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών και πιστεύεται ότι είναι τα βασικά βιοδραστικά που είναι υπεύθυνα για τα πολλά αναφερθέντα οφέλη για την υγεία του μύρτιλου. Έχει αναφερθεί ότι μειώνει τη γλυκόζη του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη και μειωτικά λιπιδίων αποτελέσματα και προάγει την αντιοξειδωτική άμυνα και το χαμηλότερο οξειδωτικό στρες. Ως εκ τούτου, ο μύρτιλος έχει πιθανή αξία στη θεραπεία ή πρόληψη καταστάσεων που σχετίζονται με φλεγμονή, δυσλιπιδαιμία, υπεργλυκαιμία ή αυξημένο οξειδωτικό στρες, καρδιαγγειακή νόσο (CVD), καρκίνο, διαβήτη και άνοια και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το μύρτιλλο έχει αντιμικροβιακή δράση.

ENERGY FORMULA, οφέλη

Το Khelma Longevity Energy Formula είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, με ένα συνδυασμό από ενεργά συστατικά τα οποία σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή συμβάλλουν:

  • στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας
  • στην προστασία των κυττάρων από τη δράση των ελευθέρων ριζών (οξειδωτικό στρες)
  • στην ενίσχυση της πνευματικής λειτουργίας
  • στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία
  • στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης

Τρόπος χρήσης

Vegan

Συμπλήρωμα Διατροφής – 30 Κάψουλες

Κατάλληλο για χορτοφάγους (Vegans)

Δεν περιέχει Γλουτένη

Συνιστώμενη για ημερήσια κατανάλωση δόση

Καθημερινά λαμβάνετε 1 κάψουλα κατά προτίμηση πριν το πρωινό η σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού σας.

Προειδοποιήσεις

Να μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε περίπτωση υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά του. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή η θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

© Copyright 2021 Apphia Laboratories Cookies